Uvođenje modela socijalne zaštite i inkluzije na nivou opštine

Juče je u Opštini Gacko održana 1. sjednica opštinskog odbora projekta “Uvođenje modela socijalne zaštite i inkluzije na nivou opštine” koji se realizuje u okviru UNICEF programa “Jačanje socijalne zaštite i inkluzije na nivou opštine”. 

Projekat “Uvođenje modela socijalne zaštite i inkluzije na nivou opštine”, koji predstavlja jednu komponentu šireg UNICEF-ovog programa “Jačanje socijalne zaštite i inkluzije djece (SPIS) u BIH”, implementira Inicijativa za bolju i humaniju inkluziju (IBHI) u jedanaest (11) ciljnih opština u BIH.

Cilj projekta je razvoj i implementacija opštinskog modela socijalne zaštite i inkluzije djece (SPIS model), kao i jačanje kapaciteta i institucionalnih mehanizama koordinacije i komunikacije između pružaoca usluga socijalne zaštite i tijela koja donose odluke na lokalnom nivou.

Finansijsku podršku su obezbjedili Europska komisija i UNICEF BiH. Projekat se implementira u partnerstvu sa relevantnim državnim i entitetskim ministarstvima.

SPIS model, koji će se implementirati u jedanaest opština, predstavlja repliciranje modela dobre prakse iz predhodnih deset (10) opština u BiH, uz napomenu da će uzeti u obzir specifičnosti i resurse lokalnih zajednica.

spmg_4

spmg_3

Подијелите вијест