Успјешно завршен 12. сазив Ликовне колоније “Гацко – Клиње 2019”

Фундус ЈУ „Културно – спортски центар” Гацко постао је богатији за 24 слике настале на овогодишењем, дванаестом по реду сазиву Ликовне колоније „Гацко – Клиње 2019“, који је трајао од 1. до 6. августа. Сјајан епилог дружења и плодног рада 11 умјетника који су и ове године ликовна дјела стварали у амбијенту Националног парка Сутјеска.

Селектор и учесник колоније и ове године била је умјетница из Гацка, Тања Пикула, а организатори су се потрудили да свим учесницима обезбиједе добре услове за рад.

„Колонија је била јако успјешна, и врло смо поносни на резултате рада овогодишњих учесника. Ове године угостили смо добро познате умјетнике из региона који нам се радо враћају, али и неке нове који су први пут са нама. Уља на платну, акварел, акрилик, неке су од техника које су биле затупљене на овогодишњем сазиву. Имали смо и умјетнике који су направили сјајне цртеже. Потрудили смо се да будемо добри домаћини и да обезбиједимо квалитетна платна, боје и све што је било потребно за рад“, у име организатора истакла је Јелена Глоговац Савић, која је била и један од учесника колоније.

Гатачка публика већ по традицији дјела са овогодишњег сазива имаће прилику да погледа у оквиру манифестације Ћоровићеви сусрети – Научни скуп историчара, која је на програму у септембру.

Креативност и умјетнички израз на овогодишњем сазиву подијелили су Сњежана Домазет, Соња Ђуровић, Огњен Тепавчевић, Драган Батинић, Мишо Вемић, Павле Ристичевић, Драган Бартула, Дејан Мандић, Дејан Трајковић, Тања Пикула и Јелена Глоговац Савић.

Изложба са претходног сазива Ликовне колоније тренутно се налази у галерији Дома културе у Гацку, а како кажу у КСЦ, 5. септембра се сели у Добој у њихову градску галерију, која ће јесењу полу сезону отворити радовима Ликовне колоније “Гацко – Клиње 2018”.

Подијелите вијест