Uspješan vikend za naše strijelce

momom_7

III kolo Lige invalida RS i Vidovdanski turnir “BIJELJINA 2012 “, paralelno su održani u subotu, 16. juna u Bijeljini.  Takmičari ekipe SKI “GACKO”  u sastavu  Momir Vuković, Momo Pljevaljčić i Željko Marković su zauzeli treće mjesto sa pogođenih 818 krugova.

U Pojedinačnom plasmanu strijelac Gacka  Momir Vuković je bio “srebrni”  drugi.

Generalni plasman posle trećeg kola lige invalida RS ekipno, izgleda ovako:

1. SKI “BORAC” Banja Luka             sa  28 bodova;

2. SKI “GACKO”  Gacko                  sa  27 bodova;

3. SKI “BANJA LUKA” Banja Luka   sa  24 boda.

Pojedinačni plasman po prosjeku tri dosadašnja održana kola lige:

  1. Momir Vuković    (971)  -323,67 kruga;
  2. Živko Borojević  (893)  -297,67 kruga;
  3. Miroslav Srdić   (863)  -287,67 kruga.

Klub domaćin je po završetku takmičarskog dijela uz ručak u restoranu doma učenika visokih škola Bileljina organizovao dodjelu priznanja i zvanično proglašenje.

Finale lige invalida RS je planirano u Gacku u novembru, kada je u planu i čuveni Mitrovdanski turnir u streljaštvu.

Dobri rezultati nisu izostali ni na prvenstvu pionira Republike Srpske  koje je održano je u nedelju, 17. juna u  Gacku.

Strijelci Geofona su bili uspješniji u ekipnom plasmanu zauzevši prva mjesta u obje konkurencije, a muška ekipa je pogodila rekord RS od 472 kruga.

Pioniri Mladosti su bili drugi ekipno a pionirke u podmlađenom sastavu su zauzele treće mjesto ekipno dok je Mladost bila bolja pojedinačno i zauzela prva mjesta u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Na Prvenstvu za Mladost su gađale pionirke : Ljiljana Mastilović, Vanja Todorović, Maja Vuković, Dajana Krstojević, Nikolina Milović. U sastavu pionira našli su se :  Božidar Tepavčević, Branislav  Bošković,  Milovan Vuković,  Dušan Krstojević, Darko Milović, Radenko Mastilović i Stefan Aškrabić.

Posebno treba istaći treće mjesto ekipno naših pionirki koje su kratko vrijeme trenirale zajedno i samo za dva kruga su izgubile drugo mjesto od ekipe “Orao ” iz Bijeljine.

Pioniri su zauzeli drugo mjesto ekipno iako su već imali ubedljiv rekord RS na kraju ih je ipak preteko Geofon za tri kruga.

U pojedinačnom plasmanu pioniri Mladosti su bili najuspješniji. Zlatna medalja i prvo mjesto sa najboljim rezultatom kod pionirka je pripalo Ljiljani Mastilović sa pogođenih  147 krugova. Zlatna medalja i prvo mjesto sa najboljim rezultatom na takmičenju je pripalo Božidaru Tepavčeviću sa pogođenih  169 krugova. Branislav Bošković je pogodio 157 kruga, Dušan Krstojević 153 kruga i Milovan Vuković 143 kruga.

Lične rekorde na ovom Prvenstvu su pogodile pionirke: Vanja Todorović, Maja Vuković, Dajana Krstojević i Nikolina Milović, kao i pionir Stefan Aškrabić.

momom_5

momom_6

momom_4

momom_3

momom_2

momom_1

Подијелите вијест