Усаглашен Дневни ред, скупштинско засједање заказано за 11. јун

На јучерашњем колегијуму Скупштине општине Гацко, који је одржан у 14 часова, усаглашен је Дневни ред који ће се наћи на наредном скупштинском засједању, које је заказано за петак, 11. јун.

За усаглашавање Дневног реда гласало је 5 одборника, док су два била уздржана.

На Дневном реду који ће, како је планирано, имати 25 тачака, одборници ће разматрати Иницијативу за изградњу зграде за младе брачне парове. Како је објаснио шеф клуба одборника СНСД, Синиша Шуковић, а о чему смо и раније писали, постоји обећање Владе Републике Српске, која ће поред Општине и самих купаца учествовати у суфинансирању изградње. Анкета за процјену заинтересованих је актуелна, и до 11. јуна ће се знати број оних који су исказали интерес за овај пројекат.

О локацији зграде и осталим детаљима још увијек се договара. Предсједник Скупштине, мр Рајко Паповић, додао је и то да ће млади брачни парови имати могућност да путем кредитног задужења свој дио учешћа враћају у року отплате од 10 до 15 година, што ће такође у наредном периоду бити прецизније дефинисано. Радиће се на прикупљању документације и осталих појединости на основу најбољих примјера из градова у окружењу.

Иницијатива за проглашење непокретног културног добра од изузетног значаја – „Гат“, једна је од тачака о којој ће се одборници изјаснити на наредном засједању. Замјеник начелника општине, Синиша Мандић, рекао је да је иницијатива Мјесне заједнице Брљево оправдана, како би се заштитио културно – историјски значај Гата и спријечило његово даље уништавање.  

„Надам се да ћемо на Дан општине успјети да поставимо и камен темељац за будуће спомен обиљежје. Још увијек разматрамо заједно како ће то да изгледа“, рекао је Мандић.

Извјештај о извршењу Буџета општине Гацко за 2020. годину, Извјештај о реализацији капиталних пројеката, те Приједлог одлуке о додјели општинских награда и признања, само су неке од тачака које ће се наћи пред одборницима на Петом редовном засједању.

На крају јучерашњег колегијума, предсједник Скупштине, Рајко Паповић, позвао је све одборнике на традиционално обиљежавање Дана општине у Брљеву, 6. јуна, које ће и ове године, у складу са епидемиолошком ситуацијом, бити скромно организовано.