Уручени пакети помоћи за пет породица у Гацку

Представници неформалне хуманитарне организације “Студенти Српске” у сарадњи са ЈУ “Центар за социјални рад” Гацко, данас су уручили пакете са 282 оброка (конзерве и слаткиши) за пет породица у Гацку. Према ријечима радника Центра, свака помоћ социјално угроженим породицама је добро дошла, а посебно када знамо да млади људи помоћ прикупљају на начин да се викендом одрекну свога оброка.

„Надамо се да је ово почетак једне лијепе сарадње од које ће породице које се налазе у стању социјалне потребе имати користи, а млади људи – студенти својим примјером показати хуманост и солидарност“, истакли су у гатачком Центру, захваљујући се студентима у своје име и у име породица на овом хуманом гесту.

“Студенти Српске” – неформална хуманитарна организација, покренула је акцију прикупљања конзервиране хране у студенском дому Фоча за породице са више дјеце и социјално угрожене породице. Акцији су се придружили и студенти из домова Лукавица, Пале, и Бијељина. Иако је ова акција почела тек у децембру, до сада је уручено више хиљада оброка породицама широм Републике Српске.

Подијелите вијест