Uručene zahvalnice i knjižice maturantima koji su darovali krv

crrr_krrr

Opštinaska organizacija Crvenog krsta je danas u sali hotela “Metohija“ upriličila skromnu svečanost na kojoj su podjeljene zahvalnice i knjižice za prvo darivanje krvi maturantima srednjoškolskog centra “Pero Slijepčević” Gacko, koji su 19. aprila ove godine u domu zdravlja prof. dr Savo Bumbić darivali kapi koje život znače.

Ovu akciju je organizovala opštinaska organizacija Crvenog krsta u saradnji sa Transfuziološkom službom Trebinje, a akciji je predhodilo predavanje direktora Transfuziološke službe dr Dragoljuba Šarenca o značaju dobrovoljnog darivanja krvi.

Odziv humanih maturanata je bio za svaku  pohvalu, ukupno 57 učenika i dva profesora, a kapi koje život znače uspjeli su darovati 14 učenika.

“Želimo da se zahvalimo svim humanim maturantima koji su se odazvali akciji, veliko hvala svima koji su darovali krv, ali i onima koji su došli i iz određenih zdravstvenih problema nisu mogli dati svoju krv” istakao je za naš sajt direktor Crvenog krsta Branislav Arnautović.

Ovo je jedna u nizu tradicionalnih aktivnosti Crvenog krsta koja je od strane Transfuziološkog centra Trebinje ocijenjena kao uspješna.

Darivanje vlastite krvi je prvi i najupečatljiviji stepen dokazivanja plemenitosti i spremnosti mnogih ljudi da svoju solidarnost i uzajamnost pokažu na najupečatljiviji način, darivanjem svog dijela tijela za pomoć ili spas drugome, najčešće nepoznatom licu.

 

 

crrr_krrr_3

crrr_krrr_4

crrr_krrr_5

crrr_krrr_6

Подијелите вијест