Урош Мучибабић међу 10 најперспективнијих спортиста РС

Синоћ у Банском двору у Бања Луци, члан кик бокс-клуба „Тигар“ из Гацка, Урош Мучибабић, изабран је међу десет најперспективнијих спортиста Републике Српске, у конкуренцији свих спортова који су заступљени у узрасту од 16 до 18 година. Награду је уручила министар породице, омладине и спорта Републике Српске, Јасмина Давидовић.

„Понос је бити Гачанин у Банском двору, стајати раме уз раме са осталим награђеним спортистима и бити један од њих“, рекао је Мучибабић.

Урош је ученик трећег разреда средње машинске школе у Гацку, а овим спортом се бави већ четири године. У овој години постао је првак БиХ у дисциплини К-1 у категорији до 71 килограм у конкуренцији јуниора, првак Балкана у К-1 дисциплини у конкуренцији јуниора и јуниорски вицешампион свијета у К-1 дисциплини до 71 кг., које је одржано у Ирској (Даблин).

Према ријечима тренера клуба, Веселина Ђуричића, кик – бокс клуб „Тигар“ у наредном периоду планира да се развија и постиже што веће спортске успјехе. „Урошеви планови су да поново буде првак Републике Српске, БиХ, Балкана и да покушамо освојити прво мјесто на првенству Европе које се одржава у Македонији (Скопље), крајем августа.“

Поред Мучибабића, награду је добио и Зоран Видаковић из Гацка, за допринос развоју спорта Републике Српске.

На манифестацији “Избор десет најбољих спортиста РС“ коју је по 62. пут организовао дневни лист Глас Српске, осим десет најбољих спортиста, награде су додијељене у још седам категорија.

Подијелите вијест