Универзална школа спорта “Спартакус”: Најава трке са препрекама – Сурвивор “Да Магдалена поново трчи”

Универзална школа спорта “Спартакус” представља једну хуманитарно – спортску акцију. У сарадњи са Црвеним крстом и ПД “Волујак” одлучили су да споје спорт, хуманост и природу у једну цјелину, Трку са препрекама – Сурвивор “Да Магдалена поново трчи”.

Трка ће се одржати на природном локалитету наше општине, у околини језера Десивоје, поред магистралног пута према Фочи. Вријеме: 29. или 30. април, зависно од временских услова.

Садржаће стазу са природним препрекама, прилагођену дјеци свих узраста и одраслим.
Препреке ће се састојати од поља гума, прескакања греда, провлачења испод мрежа, баланс греда, конопаца, ношења терета итд.

Дужина стазе и све препреке су апсолутно прилагођене узрасној категорији. Сваки такмичар који заврши трку добија диплому за хуманост. У случају да такмичар не може да пређе препреку, дужан је одрадити замјенску.

Оно што је најважније јесте да је трка, поред спортског и хуманитарног карактера. Уплатом котизације (најмање 10КМ, а по жељи и више) дајете свој допринос у лијечење дјевојчице Магдалене Влашки.

Уплату можете извршити и уколико нећете учествовати у трци. Свака уплата ће бити јавна и транспарентна и уплаћује се код тренера “Спартакуса” или у просторијама “Црвеног крста”.

Поред трке биће отворене и друге могућности учешћа у овој акцији (хуманитарне кутије, као и хуманитарни број 1413 који је активиран).

Магдалена Влашки, осмогодишња дјевојчица из Трнова, обољела је од малигне болести и тренутно се налази на лијечењу у Клиничком центру Србије у Београду.

Након тога би се њено лијечење требало наставити у иностранству за шта је потребно прикупити око 300 000 евра. До зимус, Магдалена Влашки, била је насмијано и срећно дијете из Трнова, надомак Сарајева. Уживала је у свим чарима у којима се у том периода ужива- играње, пјевање, дружење, љубави брата и сестре, љубави маме и тате. Нажалост, једно вече, једна јака главобоља и повраћање, довели су до дијагнозе која је замрзла Магдаленино дјетињство. Рак мозга, глиобластом 4. степен који се налази на можданом стубу, мјесту у мозгу које одређује животне функције. Глиобластом је један од најтежих и најагресивнијих тумора. Малигнитет са којима се и одрасли тешко боре, а камоли дјеца. Магдалена је хитно пребачена за Београд гдје је оперисана и гдје је започето њено лијечење. У непознатој средини, Маги започиње своју животну борбу. Битку води храбро, уздигнуте главе. Магдалена је морала да заледи своје дјетињство, и преко ноћи, одрасте у великог борца.

С обзиром на ограничене могућности здравства у Србији и БиХ, Магдалена мора да се окрене иностранству и новим циљевима и генетским терапијама које јој могу спасити живот.

Будимо и ми дио Магдалениног пута ка оздрављењу!

Подијелите вијест