Uhvaćeni krivolovci

 

 

Uspješno je završena još jedna akcija Policijske stanice Gacko.

Naime, Policijska stanica Gacko raspolagala je provjerenim operativnim podatkom od 22.03.2010 god. da se na području opštine Gacko, tačnije lokalitetu sela Počelj i Pridvorica u rejonu Borča, nalaze 3 naoružana lica, sa navodnim motivom boravka zbog lova, kao i mogućnošću vršenja krivičnog djela (provale, teške krađe, obijanja i sl.)

PS Gacko je planirala višednevne aktivnosti koje su započele 22.03.2010 god. uz preduzimanje operativno-taktičkih mjera i radnji od opservacije, dubinskog izviđanja terena i  sl.,uz pomoć pripadnika PS Kalinovik koji su vršili stalnu kontrolu u mjestu Ulog.

25.03.2010 god. u ranim jutarnjim časovima tim OSL PS Gacko je na licu mjesta u kući vl. Huko Šućura u selu Pridvorica, lišilo slobode 3 lica i to:

1. DŽ. M. (1959) iz Travnika,

2. O. H. (1953) iz Sarajeva-Ilidža,

3. L. A. (1989) iz Sarajeva.

Kod istih je pronađeno i privremeno oduzeto:

– 4 komada odstrijeljene srneće divljači,

– 2 lovačke puške,

– 2 pištolja,

– 2 redenika sa lovačkim mecima,

– 2 dvogleda,

– 3 lovačka noža,

– ostvi za probadanje ribe,

– 2 sjekire,

– alat podesan za provaljivanje (šarafcigeri, kliješta i sl.),

– kompletna oprema za boravak na terenu.

Postoji osnov sumnje da su ova lica izvršila više krivičnih djela i to:

-Provala u kuću vl. Huko Šućura u selu Pridvorica,

-Nezakoniti lov,

-Neovlašteno posjedovanje oružja.

Nakon dokumentovanja ovih krivičnih djela, protiv pomenutih lica biće podneseni izvještaji nadležnom tužilaštvu.

Posebno se zahvaljujemo na nesebičnoj saradnji i pomoći Ribolovačkom udruženju “Vranjača”  Gacko, mještanima svih sela kroz koja smo prolazili i u kojima smo boravili tokom navedenih aktivnosti, što je plod dobrih odnosa sa pomenutima i potvrda sigurnog zaživljavanja novog koncepta rada “Policije u zajednici”- istakao je na današnjoj konferenciji za medije komandir Policijske stanice u Gacku, gospodin Milivoje Vuković.

Ovakve i slične aktivnosti dio su programskih zadataka Centra javne bezbjednosti Trebinje za 2010 god. i biće nastavljene na cijelom području koje operativno pokriva ova Policijska stanica.