Удружење “Врањача”: Ловци из Гацка организовали традиционално дружење

У петак вече у ресторану “Кошута” организовано је традиционално дружење ловаца и рибиловаца, које је организовало Удружење “Врањача” из Гацка. Поред чланова домаћина вечери, и ове године дружење је окупило љубитеље лова из сусједних општина и градова, а вечери су присуствовали представници пријатељских удружења из Плужина и Никшића.

На почетку је добродошлицу гостима пожелио предсједник “Врањаче”, Саша Глушац, а потом се ловцима и риболовцима обратио и члан надзорног одбора Ловачког савеза РС, Слободан Ђорем, који је и предсједник ЛУ “Загорје” из Калиновика.

Чуле су се бројне ловачке приче и пошалице, а трочлани жири је одлучио да је у томе најбољи био Драго Дачевић из Никшића, који је тим поводом и награђен ловачким ножем.

Осим дружења и забаве, ловци су учествовали и у незаобилазној томболи, те је током вечери подијељено више од 50 вриједних награда. Три највредније отишле су у руке оних који су имали и највише среће. Срећни број иза којег се крила награда једнодневни рафтинг на Тари за седам особа, освојио је члан “Врањаче”, Синиша Аџић. Ловачки карабин 243 отишао је у руке још једног члана домаћина вечери, Миљана Вишњевца, док је ловачки карабин 30.06 освојио Требињац, Бранислав Дабовић.

Ловачко дружење трајало је до касно увече, уз пригодну трпезу и богат музички садржај.

Подијелите вијест