Удружење „Врањача“ Гацко: Одржан радни састанак са риболовцима

У сали Скупштине општине јуче у 18 часова одржан је радни састанак риболоваца, чланова Удружења ловаца и риболоваца „Врањача“ Гацко. Према ријечима предсједника удружења, Саше Глушца, ово је први радни састанак са рибарима у овој години, док је сезона за ловце завршена.

„Од првог марта стартује риболовачка сезона и ово је састанак са члановима нашег удружења који су рибари. Састанак је радни, и разговараћемо о почетку нове сезоне, шта нас очекује, o поштовању прописа и другим активностима. Размијенићемо досадашња искуства и наравно радити на побољшању услова рада“, каже Глушац.

Удружење броји око стотињак риболоваца. До сада нису организовани такмичарске активности, али, како истичу, наредних година ће порадити и на томе, док један дио рибара већ индивидуално одлази на такмичења која организује Рибарски савез.

Када су у питању ловци, ловна сезона која је почела првог октобра је и завршена, а временски услови за лов су били повољни. У току ловачке сезоне организовали су лов на дивљег вепра и предаторе, гдје се окупило од 50 до 70 ловаца, како чланова Врањаче тако и ловаца из окружења. Истичу добру сарадњу са ловцима из Гајдобре, са којима су у фази братимљења.