Удружење „Растимо заједно“ Гацко: Учесник у кампу скијања на Јахорини

У оквиру прекограничног пројекта „Пружи ми шансу“ који спроводи Удружење за помоћ дјеци и омладини са посебним потребама „Сунце“ из Пала и „Специјална Олимпијада“ из Подгорице, Удружење родитеља и пријатеља дјеце и омладине са посебним потребама „Растимо заједно“Гацко, још једном је било учесник у кампу који је организован на Јахорини.

На овом кампу учешће је узело шездесетак учесника из БиХ и Црне Горе, од којих је осам било из Гацка.
Екипа из Гацка је успјешно савладала технике скијања, а за оне са мањим физичким способностима и мање израженим физичким потенцијалима да савладају технике скијања, организатори су омогућили, санкање и часове санкања.

Финално такмичењу је одржано 02. фебруара, а учесници су на основу својих способности били подијељени у четири дивизије. Наши представници су освојили три златне и три сребрене медаље. Екипа из Удружења „Растимо заједно“ се вратила кући, задовољна постигнутим резултатима, жељно очекујући следеће такмичања, које је у оквиру истог пројекта планирано у марту, у Никшићу, али овај пут турнир је у фудбалу.

У оквиру пројекта „Пружи ми шансу“ у Гацку је планиран дводневни семинар, 29. фебруара и 01. марта. Циљ семинара је обезбиједити простор, услове, стручњаке за изградњу капацитета и побољшању спортских програма за особе са интелектуалним сметњама у развоју.