Удружење „Растимо заједно“ Гацко: Три сребра и три бронзе на Отвореном првенству у атлетици

Удружење родитеља и пријатеља дјеце и омладине са посебним потребама „Растимо заједно“ Гацко, било је учесник Четвртог Отвореног првенства Републике Српске у атлетици, које је од 22. до 24. априла одржано у Бања Луци. Наши другари из Удружења су нас и овај пут достојно представили – Мирјана Филиповић, Јелена Матковић и Даница Јегдић у Гацко су донијеле три сребрне и три бронзане медаље.

Мирјана Филиповић је у трчању на 100 и 200 метара, у јуниорској конкуренцији, освојила 3. мјесто, док су Јелена Матковић и Даница Јегдић у трчању на 100 и 200 метара, у сениорској конкуренцији освојиле 2. мјесто.

“Такмичење је било занимљиво, склопљена су нова пријатељства, обновљена стара и још једном срушене предрасуде и стереотипи. Наши другари су нам још једном показали да су итекако способни да шаљу позитивну слику о нашем граду. Хвала им за то. Они са нестрпљењем очекују наредно такмичање, а то нестрпљење са њима дијелимо и ми“, поручују из Удружења.

Такмичење је одржано у организацији Спортског савеза МеНеРаЛи РС (Ментално недовољно развијених лица) а учествовало је 15 екипа из Републике Српске, Федерације БиХ и по једна екипа из Србије и Хрватске.