Удружење „Растимо заједно“ дио пројекта „Пружи ми шансу“

У оквиру прекограничног пројекта „Пружи ми шансу“ који спроводи  НВО „Специјална олимпијада“ заједно са партнером, Удружењем за помоћ дјеци и омладини са посебним потребама „Сунце“ из Пала, организовала је стонотениски камп у Херцег Новом (хотел Капри, Игало). Удружење родитеља и пријатеља дјеце и омладине са посебним потребама „Растимо заједно“ из Гацка је било дио овога прекограничног пројекта који се реализовао од 13-19.јуна.

Из Гацка су отпутовала три учесника и један пратилац, а традиција освајања медаља није изостала ни овај пут. У Гацко су се вратили са једном златном и двије бронзане медаље. Показали су још једном колико заиста могу и колико су велики њихови потенцијали када је усмјерење правилно.

„Циљ овога кампа је обезбјеђивање простора и могућности особа са сметњама у развоју за друштвени ангажман који развија свијест о различитости и утиче на рушење баријера, затим повећавање нивоа знања учесника кроз реализацију спортских вјештина. У оквиру кампа учесници (њих 60-ак из БиХ и ЦГ) су имали прилику да покажу своје спортске вјештине, да се усаврше у стоном тенису уз помоћ стручњака, професионалаца и првака у стоном тенису из земље и окружења. Уз мале потезе, од аматера, постали су прави професионалци, који су као круну на свој рад донијели у Гацко три медаље. У оквиру кампа, реализоване су спортске активности, вечерња дружења, креативне и едукативне радионице, одласци на плажу и шетњу. Богатство различитости је још једном засијало на ведром морском небу. Увидјели су да спортске активности нису једносмјерне, већ су код учесника, поред спортског духа, развијали  психо-социјалне вјештине“ истиче васпитач-пратилац, Нада Јововић.

Овај пројекат траје четрнаест мјесеци, а планиране су следеће активности: дводневни семинари у десет општина (пет у Црној Гори и пет у Босни и Херцеговини), четири седмодневна кампа ( два у Црној Гори и два у Босни и Херцеговини), два спортска такмичења, као и шест пресс конференција ( три у Црној Гори и три у Босни и Херцеговини).

Подијелите вијест