Удружење добровољних давалаца крви „Гацко“ на акцијама широм Српске

Чланови Удружења добровољних давалаца крви “Гацко” ове године учествовали су на више од 30 акција широм Републике Српске, Србије и Црне Горе, а у протеклих мјесец дана имали су четири хумане мисије.

У петак, 14. октобра, четири члана Удружења одазвала су се на акцију добровољног даривања крви коју је организовао актив Црвеног крста Билећа, а претходиле су акције током септембра.

Половином септембра, 10 чланова Удружења учествовало је на акцији коју је организовао актив ДДК Електропривреде, а пар дана касније пет чланова се одазвало на акцију у организацији УДДК Љубиње.

На акцији у Братунцу, у организацији УДДК 9. Јануар, драгоцјену течност дала су четири члана Удружења из Гацка, гдје су добили захвалницу за хуманост и успјешну сарадњу.

Предсједник Удружења, Мирослав Вуковић, истакао је добру сарадњу са друштвима добровољног даривања крви у Републици Српској и захвалио се свим даваоцима на одзиву.

„Имамо добру сарадњу са свим друштвима у Републици Српској. Акције добровољног даривања крви увијек имају добар одазив, како омладине тако и старијих чланова. Наше удружење је увијек спремно да помогне како појединцима тако и када су у питању организоване акције”, рекао је Вуковић и додао да ће са том праксом хуманитарног рада наставити и у будућности.

За почетак наредног мјесеца имају у плану још двије акције и то у Угљевику и Невесињу.