Удружење ДДК „Гацко“: Прикупљено 100 доза драгоцјене течности

Чланови Удружења  добровољних давалаца крви „Гацко“, јуче  су у просторијама Основне школе „Свети Сава“ организовали  редовну акцију добровољног даривања крви. Од пријављених 132 добровољна даваоца, прикупљено  je 100 доза драгоцјене течности,  чиме су још једном показали да су велики хуманисти.

Акција је организована у сарадњи са Заводом за трансфузију крви из Требиња, а ово је једна од двије велике акције које друштво  организујe у току године.

Предсједник ДДК „Гацко“ Мирослав Вуковић, каже да се број чланова из дана у дан повећава и тренутно имају око 230 чланова.

„Jуче смо у оквиру велике годишње акције прикупили 100 доза крви. Задовољани смо одзивом, а посебно што  је од данас је удружење богатије за 38 нових чланова“, истиче Вуковић и додаје да су се недавно вратили из Сребренице гдје су такође учествовали на једној од хуманитарних акција.

Чланови ДДК Гацко постоје од  марта 2015, редовно учествују на свим акцијама широм Републике Српске и помажу свима којима је драгоцјена течност потребна.

Подијелите вијест