Удружењe ДДК „Гацко“ и Удружење „Врањача“: Огрев за социјално угрожене породице

Удружење Добровољних давалаца крви „Гацко“ и Удружење ловаца и риболоваца „Врањача“ уз помоћ Шумског газдинства и Ј.П. Комус обезбиједили су огрев за стaрa и сoциjaлнo угрoжeнa дoмaћинствa са територије Општине Гацко.

Чланови овог Удружења вриједно раде испред самачког хотела,  а према ријечима предсједника Удружења ДДК „Гацко“, Мирослава Вуковића,  Центар за Социјални рад Гацко доставио је списак око 18 породица из социјално угрожених категорија и породица погинулих, а набављено је око 50 метара дрва. „Сва дрва ћемо ишегати, а неким породицама ћемо и исцијепати и одвести до мјеста становања, без обзира да ли живе у Фојници, Липнику или у граду“, каже Вуковић.

Удружење Добровољних давалаца крви и Удружење ловаца и риболоваца ће за Бадњи дан организовати одлазак и паљење бадњака у Придворици. То ће бити прво паљење бадњака у Придворици после 75 година и овом приликом позивају све заинтересоване да се придруже и напомињу да ће превоз до Придворице бити организован.

Такође, чланови ДДК већ сутра путују у Нови Сад на позив Удружења Херцеговаца који живе у Новом Саду на још једну у низу акција прикупљања драгоцјене течности.