УДДК “Гацко”: Уручено 28 захвалница за прво добровољно даривање крви

Удружење добровољних давалаца крви “Гацко” јуче је у ресторану хотела “Милица” уручило 28 захвалница за оне који су први пут добровољно даривали крв и били дио једног хуманог чина. Према ријечима предсједника удружења, Мирослава Вуковића – Хрга, ријеткост је да се на прво давање крви јави оволики број хуманиста. Ово је уједно била и прилика да све чланове и грађане позову на акцију коју планирају у уторак, 10. априла, у Дому здравља у Гацку.

“На овај начин захваљујемо свима који су постали дио породице овог удружења, и који су по први пут даривали крв и некоме спасили живот.  Уручењем ових захвалница подстичемо их да и даље то чине и буду дио наших акција”, каже Вуковић, који је 69 пута даривао течност која живот значи.

Захвалнице су уручене и предузећу “Термоградинг” Гацко, Основној школи “Свети Сава” и Дому здравља проф. др “Саво Бумбић”, као субјектима који помажу рад удружења.

У акцијама током прошле године прикупили су 314 доза крви и одазвали се на 14 акција широм БиХ, Србије и Црне Горе. Два пута одлазе на акције у Угљевик, а ту су и акције у Плужинама, Бањалуци, Ужицу и многим другим градовима и општинама на чије акције даривања се радо одазову.

“Имамо чврсту сарадњу са свим удружењима, и по позиву нашим пацијентима из Гацка којима је потребна крв обезбјеђујемо потребне дозе”, каже Вуковић.

И од почетка ове године су активни. Већ су учествовали на пет акција, а шесту планирају у уторак 10. априла у Дому здравља у Гацку, од 9 до 15 часова.  Позивају све грађане и хуманисте да им се придруже и дају свој допринос у спасавању људских живота.