УДДК Гацко у Невесињу на митровданској акцији добровољног даривања крви

У Невесињу је јуче било свечано, гдје се обиљежио Дан општине Невесиње, али и 29, односно 27 година од Митровданских офанзива које симболизују одбрану источне Херцеговине у Одбрамбено – отаџбинском рату. Да би се показала хуманост и солидарност и у времену мира, потребно је, између осталог и добровољно даривати крв, а тим поводом организована је и велика акција добровољног даривања крви.

Акцији се одазвало 114 даваоца а прикупљене су рекордне 104 дозе течности, од хуманих људи из цијеле Херцеговине. Удружења добровољних давалаца крви Гацко, њих 42, одазвали су се на ову акцију у којој су даривали 40 доза течности које живот значе. Чланови овог удружења положили су цвијеће на Споменик погинулим борцима Одбрамбено – отаџбинског рата.

Мирослав Вуковић, предсједник УДДК “Гацко”, који је јуче 81. пут даривао крв, казао је, да је овај датум један од важнијих у новијој српској историји. Наглашава да је увијек лијепо даривати крв, а јуче је можда било и најљепше.

“Лијеп је осјећај бити у Невесињу, посебно на једној оваквој акцији, још на Митровдан. Ми гдје год да се појавимо, а идемо широм Републике Српске, показујемо хуманост кроз давалаштво крви, јер знамо колики је то значај. Јуче смо у Невесињу били на једној успјешној акцији, гдје смо даривали 40 доза крви. Наставићемо и даље да радимо, а презадовољан сам како овом акцијом, тако и свим овогодишњим на које смо се одазвали”, казао је Вуковић.

Он је додао, да је УДДК са својим члановима недавно било на акцијама у Угљевику и Бањалуци.

Подијелите вијест