УДДК Гацко: У јучерашњој акцији прикупљено 109 доза крви

Удружење Добровољни даваоци крви Гацко, у сарадњи са трансфузиолошком службом из Фоче и Невесиња, јуче је у гатачком Дому здравља организовало прву велику акцију даривања крви у овој години, у којој је прикупљено 109 доза драгоцјене течности.

Као што смо и навикли када је упитању ово удружење, одзив чланова и оних који су то јучерашњим учешћем постали, био је очекиван.
Није риједак случај да стицањем пунољетства капи живота дарују и млади људи, којих је било у великом броју.

“Јуче је прегледано 157 даваоца, а прикупљено је 109 крви. У току године наше удружење одазива се на више од 17 акција широм Републике Српске, Црне Горе и Србије. Све акције и дружења имају своју поенту. Управо због те добре сарадње са другим удружењима, у сваком тренутку у могућности смо да помогнемо свима којима је то потребно”, каже предсједник удружења Мирослав Вуковић – Хрго, захваљујући се свима који су учествовали у јучерашњој акцији.

У удружњу је велики број студената који самостално организују акције, додаје Вуковић, а једна таква је заказана данас у Новом Саду.

Прошле године удружење је дало рекордних 519 доза крви, а све то даје на озбиљности, и како каже Вуковић, сјајну прилику да ове године изаберу и датум када ће убудуће прослављати славу овог удружења.

Друга већа акција биће организована у августу.

Подијелите вијест