УДДК “Гацко”: Прикупљено 105 доза крви

И друга велика акција Удружења добровољни даваоци крви “Гацко”, јуче је протекла успјешно. У сарадњи са трансфузиолошким службама из Требиња и Фоче, од пријављених 151 крв је дало њих 105.

Очекивани одазив младих и очекивани исход акције, потврдио је предсједник удружења, Мирослав Вуковић – Хрго.

“Акција је почела у 9 сати, а већ до 12 имали смо велики број пријављених. Све је протекло у најбољем реду како смо и очекивали. Два доктора и пет техничара су била са нама и све се брзо решавало, без гужве. Доста омладине и доста жена ове године које су се одважиле и дошле да подрже наш рад и дарују крв”, каже Вуковић.

Како је и истакао Вуковић, доста омладине на данашњој акцији први пут је даривало крв. На тај начин су ушли у свијет добровољног давалаштва течности која живот значи и постали члан породице овог удружења.

Иначе, Удружење Добровољних давалаца крви “Гацко” протеклих мјесеци учествовало је на много акција. Вуковић каже да ће ова година за њих бити врло успјешна.

“Што се тиче даривања крви, за наше друштво ова година ће бити рекордна. Недавно смо ишли у Плужине на двије акције, потом смо ишли у Ужице, Вишеград, Сребреницу. Увијек смо ту да помогнемо онима којима је помоћ потебна”, каже Вуковић.

Захвалио је Општини Гацко и предузећу РиТЕ Гацко на досадашњој доброј сарадњи и помоћи, али и свим члановима којих је из дана у дан све више. Упутио је позив свима који до сада нису имали прилике да им се придруже у овом великом чину хуманости.