УДДК “Гацко” на акцијама у Вишеграду и Сарајеву

У протеклих десетак дана, чланови УДДК “Гацко” активни су у свом хуманитарном раду. Четири члана била су дио акције даривања крви у Вишеграду, а прије неколико дана, једној таквој акцији придружили су се и у Источном Сарајеву. Како истичу, увијек су ту да помогну када је то потребно, те да наши суграђани али и њихови пријатељи широм региона, могу да рачунају на њихову помоћ у сваком тренутку.

“Четири члана су ишла и дала крв у Вишеграду, а три у Сарајеву. Радо се одазивамо на све акције, и ту смо увијек да помогнемо. Захваљујемо се тим људима, они у нама виде велике пријатеље”, каже предсједник удружења, Мирослав Вуковић – Хрго, који је на акцији у Вишеграду 73 пут даривао течност која живот значи.

Поводом Тројичиндана, крсне славе Општине Гацко, ово удружење је одликовано општинским признањем Плакета Свете Тројице, за хуманост у добровољном давалаштву крви. Како каже Вуковић, ово је први пут да удружење буде одликовано оваквим признањем.

УДДК “Гацко” на пољу добровољног давалаштва крви, предњачи на подручју Републике Српске. Прошле године даривало је 519 доза крви. Од 2015. године од када је регистровано, чланови удружења дали су преко двије хиљаде доза крви, а како истиче Вуковић, број даваоца се сваке године повећава. Међутим, то није једино поље на којем су активни чланови овог удружења. Прије двије године са Удружењем ловаца и риболоваца “Врањача”, покренули су акцију изградње дома у Придворици, који ће бити завршен крајем ове или почетком наредне године.

Захваљују се Општини Гацко, предузећу РиТЕ Гацко и свим другим привредним субјектима који су им пружили подршку и помоћ у свим акцијма које организују.

Наредна велика акција која ће се организовати у августу, прилика је за оне који желе бити дио њиховог тима, да то својим учешћем и постану.