УДДК “Гацко” додијелило захвалнице: Венама матураната тече хуманост

Да хуманост тече венама младих људи ( матураната) у нашем граду, најбоље осликавају акције које су провели у оквиру Удружења добровољних давалаца крви „Гацко“ (УДДК) дарујућу први пут најдрагоцјеније капи течности.

Данас је била прилика да добију своје захвалнице као нови чланови УДДК „ Гацко“. Сви су сагласни у једном, ово је само почетак, вјерујући у црту хуманости и солидарности које никада није мањкало у нашем граду. С обзиром на све околности у вези пандемије вируса корона, крв је потребна, али исто тако акције се организују у мањим групама како би се испоштовале све хигијенско – епидемиолошке мјере. Најчешће је то случај у трансфузиолошким службама у Фочи, Невесињу и Требињу.

„ Драго ми је што су се ови млади људи придружили УДДК „Гацко“. Данас их је било ту 30-ак који су дали крв. Чим су дали крв самим тим значи да су и добри, хумани људи. Гдје год да наставе своје школовање, ми у принципу годишње правимо акције. Примијетио сам да им овај гест много значи, саме захвалнице, али и сам позив хуманости“, казао је Мирослав Вуковић – Хрго, предсједник овог удружења.

Такође, он је додао да ће ове младе људе, у августу мјесецу водити на традиционалну акцију у Плужине, јер ће до тада свима проћи временски период да поново могу дати крв.

Иван Слијепчевић, матурант из нашег града први пут је даривао крв. Наглашава да је то један лијеп примјер који треба да слиједе сви млади људи, којим то здравствени билтен дозвољава. Додаје он, на тај начин помажу оне особе којима је помоћ заиста и потребна.

„Први пут сам даривао крв у јануару, данас смо добили захвалнице, прелијеп је осјећај помоћи некоме, а чар је још већа јер не знамо до кога ће она доспјети.  Лично, наставићу и даље да дарујем крв, хоћу да то пређе у један вид традиције, 3 – 4 пута годишње“, казао је Слијепчевић.

Поред матураната, захвалнице су добили и наши суграђани ( њих десет) које су први пут даривали крв у протеклом периоду.

Подијелите вијест