Ученицима генерације додијељени симболични поклони у Народној библиотеци

На симболичан начин, захвалницама, књигама и малим знаком пажње у просторијама Народне библиотеке, која је као институција у сарадњи са школама и организовала овај догађај, ученицима генерације додијељене су симболичне награде.

Директор Народне библиотеке Гацко, Радомир Вучковић, истакао је да су овакве свечаности подстрек ђацима генерације, као и њиховим наставницима, професорима али и родитељима да се налазе на правом путу.

“Ово је по други пут да бар симболично дамо на значају, да наградимо ученике, који су били успјешни у досадашњем школовању, како у основној школи, тако и у средњој”, казао је Вучковић.

Јана Антељ, најбоља ученица основне школе “Свети Сава” Гацко, наглашава да је осјећај фантастичан и да је велика част бити најбољи у генерацији.

“Искористила бих ову прилику да се захвалим свима на подршци, на указном повјерењу и на сваком виду подршке. Ако пажљиво слушам, онда немам потребу да превише ни учим. Уписаћу гимназију, имам разна интересовања, а уз добру организацију и уз велику подршку породице, успијем све да стигнем”, казала је свестрана Јана Антељ.

Анђела Црногорац, најбоља средњошколка, ђак генерације, у будућности ће уписати Електротехнички факултет у Новом Саду. Такође, и она наглашава да јој овакве награде пуно значе.

“Привлачи ме математика, па сам зато одлучила да упишем ЕТФ. Велика је част бити најбољи, ништа у животу наравно није лако, али када имамо жељу и упорни смо онда и циљеве остварујемо. Труд и рад заслужни су за мој успјех”, казала је Анђела Црногорац.

Директор основне школе “Свети Сава” Гацко, Никола Милинковић, такође је уручио поклоне најбољим основцима, који су својим резултатима, у овој школској години, скренули пажњу на себе.

Подијелите вијест