У Удружењу “Растимо Заједно” обиљежен Међународни дан особа са инвалидитетом

Трећи децембар се широм свијета обиљежава као Међународни дан особа са инвалидитетом. У сусрет овом важном датуму у Центру за дјецу са посебним потребама, Удружење „Растимо заједно“ у петак, 1. децембра организовало је инклузивно – креативну радионицу. 

Радионици су поред чланова Удружења “Растимо заједно“ присуствовали и малишани „Старије А“ групе ЈПУ „Дјечији вртић“ Гацко.

Обиљежавањем овога датума настоји се повећати свијест о постојању особа са инвалидитетом. Настоји се указати широј друштвеној заједници на добити која ће проистећи из интеграције и дружења са особама која имају неку врсту инвалидитета, али и указати на проблеме са којим се свакодневно суочава ова маргинализована категорија. Овај датум обиљежава се са циљем побољшања разумијевања проблема инвалидитета и подршкe за достојанство, права и добробит особа с инвалидитетом.

Дjеца су имала прилику да покажу креативност, да осјете дух заједништва, као и љепоту различитости. Дјеца су заједно са корисницим Удружења „Растимо заједно“ стварала, дијелила, сарађивала. Они су нам показали да разлике правимо ми одрасли. Ми смо ти који непотребно дискриминишемо, искључујемо, кажу у Удружењу.

Из Удружења „Растимо заједно“ надају се да ће у будућности имати што више оваквих сусрета, посјета и радионица.

Подијелите вијест