У току пети дан ИМПАКТ предузетничке обуке у Гацку

Пети дан ИМПАКТ предузетничке обуке је у току, а наши предузетници данас су, између осталог, стицали знања у области организационе структуре и управљању људским ресурсима. Кључни сегмент данашњег тренинга биле су и финансије, па су полазници стицали вјештине и кроз практичне примјере учили о плану улагања, изворима прихода, али и извјесним трошковима и потенцијалним ризицима који су чести у пословном свијету.

Предавач кроз данашња два модула, био је извршни директор ИМПАКТ фондације, Сенаид Ђозо.

О будућој сарадњи ИМПАКТ фондације, плановима у наредном периоду, али и значају успостављања локалних партнерстава на подручју наше општине, разговарао је и са начелником општине Гацко, др Огњеном Милинковићем и сарадницима на актуелном пројекту. Како је речено, постојање партнерстава на локалном нивоу омогућило би формалан и организован начин за ефикасан дијалог између представника привреде, владиног, невладиног, образовног и сектора запошљавања.

Данашња предузетничка обука, која је и једна од најважнијих, данас ће трајати до 15 часова, а наредна је заказана већ идуће седмице.

Подсјећамо, у оквиру заједничке сарадње између Инвестицијске фондације ИМПАКТ и општине Гацко, у 2021. години реализује се програм ИМПАКТ инкубатор пословних идеја који, између осталог, обухвата програм предузетничке обуке те финансијску, стручну и менторску подршку за пет нових пословних подухвата на подручју општине Гацко. 

Програм се реализује уз подршку Швајцарске агенције за развој и сарадњу.

Подијелите вијест