У току асфалтирање улице Алексе Шантића у Гацку

У току је асфалтирање дијела улице Алексе Шантића у Гацку. На укупно један километар саобраћајнице са прикључцима, планирана је уградња 675 тона асфалтне масе. Радови су почели у суботу, када су урађена два већа прилазна крака у старом дијелу, према кућама Вукајловић и Братић, и осталим домаћинствима у том дијелу.

Према ријечима стручног надзора на извођењу радова, Новака Пушаре, радови се изводе по плану и уколико временски услови дозволе, све ће бити завршено у наредна два до три дана.

„Само асфалтирање почело је у суботу 26. октобра, када је постављено 85 тона асфалта. Урађена су два већа прилазна крака у старом дијелу. Јуче је почело асфалтирање главне саобраћајнице, на потезу изнад Средње школе према Дому здравља, дужине 320 метара и просјечне ширине 4,4 метара. Уз ову саобраћајницу раде се  прилази стамбеним објектима различитих дужина, тако да, кад се заврши ова саобраћајница комплетно насеље ће бити уређено и по питању саобраћајне инфраструктуре, имајући у виду да је раније у потпуности ријешена водоводна, фекална и атмосферска канализација”, рекао је Пушара.

У старом дијелу било је доста припремних радова, од дизања старог асфалта, довођења постојећих шахтова у ниво нивелете, проширења саобраћајнице гдје је то било потребно, постављање ивичњака, потпорних зидова поред саобраћајнице које је било неопходно урадити да би се обезбиједила сама саобраћајница од урушавања али и пролазници.

Радови у вриједости од око 105.300,00 КМ финансирају се средствима из буџета Општине Гацко. Извођач радова је фирма „Конструктор инжињеринг“ из Билеће.