U RiTE Gacko počeo godišnji remont

TERMOOOOO

U Termoelektrani Gacko ovih dana su otpočeli radovi redovnog godišnjeg remonta.

Ukoliko sve bude išlo po planu Termoelektrana bi ponovo trebala biti na mreži 10. maja.

Kako nam je potvdio Maksim Skoko, rukovodilac radne jedinice Termoelektrana u pripremi radova otežavajuća okolnost je bila ta što je u kalendarskoj godini ostavljeno kratko vrijeme od usaglašavanja elektroenergetskog bilansa i samih planova za remont postrojenja.

 

Mi smo ipak zadovoljni kvalitetom priprema za radove redovnog godišnjeg remonta koji će ovog proljeća trajati 40 dana, jer se sa starošću objekta skraćuje vrijeme predviđeno za pomenute poslove- kažu u gatačkoj fabrici struje.

Na poslovima remonta uz vlastitu radnu snagu, angažovane su renomirane firme sa kojima RiTE ima dugogodišnju saradnju.

Za remontne radove iz vlastitih sredstava RiTE Gacko će izdvojiti 5 miliona KM.

Polovina novca usmjeriće se na nabavku rezervnih dijelova, potrebnih roba i materijala, dok će druga polovina biti izdvojena za plaćanje specijalističkih usluga.

Sam remont po riječima Skoka uglavnom podrazumijeva redovne poslove, a obuhvatiće turbinsko, kotlovsko i generatorsko postrojenje, te pomoćne objekte:elektrofiltersko postrojenje i sl.

Izvan standardnih remontnih radova najznačajniji poduhvat biće obavljen na zamjeni 0,4 kilovoltnog postrojenja , a ti radovi vrijedni 4,5 miliona KM biće finansirani kreditom svjetske banke u okviru projekta “power 4”.

Ukoliko sve bude išlo po planu radovi započeti 1.aprila trebali bi se okončeti 10. maja.

Što se proizvodnje u ovoj godini tiče RiTE Gacko je ispunila kvartalni plan od 423 miliona kWh električne energije.

 

Подијелите вијест