У Гацку успјешно реализован први Новогодишњи базар

На иницијативу ЈПУ „Дјечији вртић“ Гацко, синоћ је у спортској дворани у Гацку, одржан први Новогодишњи базар хуманитарног карактера. Сарадњу и подршку овој хуманитарној акцији пружили су Центар за дјецу са посебним потребама „Растимо заједно“, Основна школа „Свети Сава“, Средњошколски центар „Перо Слијепчевић“ и ЈУ „Културно – спортски центар“, као и неколицина самосталних произвођача ђаконија, рукотворина и других радиности.

Средства у износу од 3.146,00 КМ, прикупљена од улазница и продаје радова који су били изложени на 17 штандова, биће усмјерена за наставак лијечења наше суграђанке Снежане Давидовић.

 „Када нешто радите први пут, бринете се како ће све то да изгледа и како ће проћи. Међутим, судећи по одазиву наших суграђана, базар је одлично посјећен и то је потврда да смо покренули једну добру новогодишњу причу, која има хуманитарну ноту. Надамо се да ће ово прерасти у традицију“, рекла је директор Дјечијег вртића Гацко, Јелена Гутовић.

Дјеца су претходних дана била подређена једној хуманитарној причи, која је у том узрасту за њих веома важна, рекла је васпитачица Нада Јововић. Учествовали су сви, од најмлађих који су радили са својим родитељима, па све до оних најстаријих који су радове стварали са васпитачима.

„Кад радите са дјецом идеје се створе. Ми заједно са дјецом форсирамо праве вриједности, а једна од њих је емпатија. Зато се трудимо да од најстаријег узраста код дјеце пробудимо то, и да својим личним примјером учествују у тој емпатији и да на свој начин доприносе, а њихов начин је као што смо то и видјели веома велики“, рекла је Јововић.

У уводном дијелу вечери посјетиоци су уживали у свечаном програму малишана вртића, уз пјесму и игру.

Подијелите вијест