У Гацку подијељена 82 пакета материјала за сјетву

На локалитету Сточне пијаце у Гацку, јутрос су подијељена 82 бесплатна пакета материјала за сјетву, које је у оквиру мјера ванредних помоћи обезбиједило Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске у сарадњи са Међународним фондом за развој пољопривреде (ИФАД).

Пакети вриједности 252 КМ намијењени су за вишечлане породице, породице које су у стању социјалне потребе, корисницима социјалне помоћи, самохраним родитељима, као и особама које су током епидемије вируса корона остале без посла.

Координатор активности за нашу општину био је замјеник начелника, Радоица Антуновић, шеф подручне јединице за пружање стручних услуга у пољопривреди из Требиња, Борислав Миливојевић, као и представници Земљорадничке задруге из Гацка.

„Спискови за додјелу пакета направљени су у сарадњи са Центром за социјални рад, мјесним заједницама и Црвеним крстом. Пакети вриједности 252 КМ садрже сјемена поврћа, лук, ситна сјемена, кромпир, три врсте минералних ђубрива, леђну прскалицу и друго. Пакети су вриједни и предвиђени за мања пољопривредна газдинства, која на располагању имају најмање пола дунума обрадиве површине“, рекла је Љиља Поповић, директор Земљорадничке задруге из Гацка.

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде РС у оквиру мјера ванредних помоћи, издвојило је додатних 2,5 милиона марака за куповину 9 000 сјетвених пакета.

За регију Херцеговине издвојено је 1 000 пакета, од чега су 82 јутрос подијељена пољопривредним произвођачима у Гацку.