У Гацку отворена изложба фотографија „Пројекат 365+1“ Јована Видаковића

Јесен у Културно – спортском центру у Гацку значи дружење са фотографијом. Прва изложба из едиције тог дружења  је изложба фотографија Јована Видаковића, под називом 365+1, која је синоћ отворена у холу Дома културе.

Пројекат 365+1 почео је у јануару 2016. као покушај фотографа да се тргне из комерцијалног посла који  је радио и да се врати умјетности, у чему је и успио.

„Кренуо сам бојажљиво да сваки дан направим по једну фотографију и закачим је на друштвену мрежу. Како су дани пролазили пројекат је постајао много више од моје вјежбице, живио је на социјалним мрежама и оправдао идеју да направим себе бољим фотографом и да оштрије гледам на свијет“, каже Видаковић и додаје да није имао унапријед одређене мотиве.

„Фотографија је биљежење тренутка залеђеног у времену, тако да је већина мојих фотографија моменат, тренутак у пролазу, рефлексна реакција, а дешавало се и да замислим кадар и направим га касније”, истиче Видаковић.

Видаковић, који је поријеклом из Гацка, каже да га посебно радује што у Гацку има доста културних дешавања у односу на период када је он овдје одрастао и што су та дешавања посјећена.

Изложба је премијерно представљена у Требињу, а у Гацку ће бити отворена до 15. октобра.

 

Подијелите вијест