У Гацку одржано Првенство БиХ у кик боксу

Најпосјећеније спортско такмичење и невиђена атмосфера забиљежена је протеклог викенда на Првенству БиХ у кик боксу, које је одржано у Спортској дворани у Гацку.

На овом Првенству, кик боксери из два гатачка клуба остварили су запажене резултате. У дисциплини лоу кик, најуспјешнији су били чланови домаћина такмичења, кик бокс клуба „Тигар“, који су освојили 5 златних и 2 сребрне медаље. Златом су се окитили Милан Бабић, Митар Слијепчевић, Урош Мучибабић и Сокол Арсић, а сребром Вукашин Обрадовић и Миодраг Дивљан. На овом такмичењу, и чланови кик бокс клуба „Ратник“ освојили су златну, сребрну и бронзану медаљу, и тиме означили почетак успјешне спортске каријере клуба који је почео са радом прије годину дана.

У финалној борби, у категорији до 75. кг. у лоу кику, Милан Бабић је имао најтежи задатак. Уз подршку публике, савладао је дугогодишњег првака БиХ, Николу Матића из Чапљине, који је дужи низ година био без пораза на државним првенствима у БиХ. Бабић је понио и епитет најбољег сениора Првенства.

На Првенству БиХ у кик боксу, у дисциплинама лоу кик и кик лајт, наступило је око 200 такмичара из РС и БиХ.

Организатор такмичења био је кик бокс клуб „Тигар“, покровитељ општина Гацко, а главни спонзор РиТЕ Гацко.