У Гацку одржано 4. коло шаховског турнира Старе Херцеговине

Протеклог викенда у просторијама СШЦ “Перо Слијепчевић” Гацко, одржано је 4. коло турнира Старе Херцеговине у шаху, за дјецу узраста од 6 до 17 година. Учествовали су такмичари из Љубиња, Билеће, Требиња и Невесиња.

Такмичар из Љубиња, Вук Брборић био је најбољи у категорији од 6 до 8 година. Гачани, Пушара Ђорђе и Савић Миљан остварили су најбоље резултате у категоријама од 8 до 12 и 12 до 17 година.

Према ријечима предсједника ШК “Младост” из Гацка, Анђелка Никитовића, јучерашњи турнир је протекао у одличној атмосфери, доброј припреми и организацији.

“Било је укупно 38 такмичара, који су се такмичили у три категорије. Највише је било дјеце у категорији од 6 до 8 година. Дивно су се дружили. Посматрали смо њихове партије које су биле изузетно квалитетне, што значи да сигурно ту има великих талената, а најбитније за дјецу тог узраста је да воле играти шах. Перспектива је пред њима, а наравно да од њих све зависи”, рекао је Никитовић.

Последње коло турнира игра се у Требињу, а након тога по три најбоља такмичара из сваке групе такмичиће се на Међународном турниру, који је планиран крајем овог мјесеца.

Никитовић је најавио и одлазак три дјечака из ШК “Младост” Гацко на десетодневни камп, који ће од 11. јула бити организован у Требињу. Како је истакао, настоје са дјецом да учествују на што више такмичења и других шаховских дружења, јер само на такав начин могу се постићи запажени резултати.

Подијелите вијест