У Гацку одржана 42. регионална сточна изложба

У недељу, 27. августа на сточној пијаци у Гацку одржана је 42. регионална сточна изложба говеда, оваца, свиња, коња и паса, као и Гатачке кориде, која је и ове године окупила велики број љубитеља борбе бикова.

Изложбу је отворио замјеник начелника општине Гацко, Радоица Антуновић.

Према ријечима Антиновића, Општина Гацко је обезбиједила простор, наградни фонд, као и стручне комисије које оцјењују изложена грла.

Начелник Одјељења за сточарство при Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде, Младен Стојановић, рекао је да је ресорно Министарство према Влади иницирало низ закључака који се односе на заштиту домаће производње како би домаћи производи угледали свјетлост дана на домаћем тржишту.

“Влада је усвојила и закључак на иницијативу Министарства који се односи на санацију елементарне непогоде. У 2016. смо имали значајно повећање сточарске производње, у 2017. смо наставили тај тренд, али ова елементарна непогода ће свакако узети свој данак и ми очекујемо последице. Предвиђена су одређена средства за јесењу сјетву, да на неки начин надокнадимо изгубљено”, рекао је Стојановић.

И ове године Општина Гацко је обезбиједила вриједне награде за најбоља грла у укупном износу од 13.950,00 КМ.

Покровитељи ове манифестације били су Општина Гацко, Земљорадничка задруга Гацко и Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде РС.