У Гацку обиљежен Митровдан – Крсна слава Борачке организације

Поводом Митровдана, Крсне славе Борачке организације Републике Српске, јутрос у 9 часова у Храму Свете Тројице служена је литургија и парастос за погинуле, нестале и умрле борце одбрамбено – отаџбинског рата Републике Српске.

Након Свете литургије, којом је началствовао парох Прве гатачке парохије Велимир Ковач, у присуству чланова породица погинулих бораца, ратних војних инвалида, борца и грађана ломљен је славски колач.

Као и претходних година, услиједила је посјета Спомен соби, а потом су представници Општинске борачке организације, Општине Гацко и Рудника и Термоелектране положили цвијеће на Централни споменик погинулим борцима ВРС – „Круна Гатачким јунацима“.

Предсједник Предсједништва Борачке организације Републике Српске, Александар Савић, упутио је честитку свим Општинским борачким организацијама са жељом да славу обиљеже хришћански и достојанствено, како и доликује српском борцу.

„Овај Митровдан будимо и са свима онима који су у темеље наше Отаџбине дали дио свога тијела. Наша обавеза је да се солидаришемо и са саборцима који су слабијег имовног стања и којима тражимо рјешење за достојанственији живот“, поручио је Савић.

 

Подијелите вијест