У Гацку обиљежен Међународни дан средњошколаца

Међународни дан средњошколаца у Босни и Херцеговини, као и у земљама широм свијета, обиљежава се 17. новембра.

Тим поводом локални тим АСуБиХ-а Гацко у сарадњи са савјетом ученика спровео је данас низ активности као што су квиз општег знања, „photo problem corner“ и панел дискусија у којој су поред ученика учешће узели и директор СШЦ “Перо Слијепчевић”, професори, педагог, психолог и координатор савјета ученика.
На великом одмору услиједила је транспарентна шетња улицама града под називом „Усуди се (при) дружи се“ и „freeze“ перформанс.

“Као потпредсједник савјета ученика, координатор локалног тима АСуБиХ-а, али прије свега средњошколац, јако сам поносна на све активности које смо поводом овога дана реализовали. Међународни дан средњошколаца се већ дуги низ година обиљежава у СШЦ “Перо Слијепчевић”, међутим, ове године активности су мало измијењене. Задовољна сам што је наша главна активност панел дискусија протекла у најбољем реду. На дискусији се говорило о проблемима средњошколаца у нашој локалној заједници и потенцијалним рјешењима истих. Овим пројектом још једном смо показали колико су средњошколци вриједни, колико је наш рад продуктиван и колико је мишљење свих средњошколаца једнако важно”, истакла је Марина Шуковић, координатор локалног тима АСуБиХ-а Гацко.

Активности средњошколаца данас су одржане у 54 града у БиХ у којим постоји локална заједница АСуБиХ-а, а све с циљем побољшања школовања средњошколаца.

Подијелите вијест