У Гацку обиљежен Дан Републике Српске

Светом литургијом, молитвом и одавањем почасти онима који су је створили, данас је у Гацку обиљежен 9. јануар – Дан Републике Српске. Делегација Општине Гацко и Општинске борачке организације посјетила је Спомен собу, гдје су запаљене свијеће погинулим борцима, а потом је положено и цвијеће на централно спомен обиљежје – Круна гатачким јунацима.

“Данас смо се овдје окупили да прославимо Дан Републике и да одамо почаст онима који су најзаслужнији што данас постоји, а то су борци који су своје животе уградили у темеље Републике Српске”, рекао је замјеник начелника општине Гацко, Радоица Антуновић, честитајући свим грађанима Дан Републике.

Предсједник Борачке организације Гацко, Милисав Копривица, рекао је да је ово сјећање на оне који су дали највећу жртву за стварање Републике.

“Почаст смо одали молитвом, како и доликује и како смо у могућности ми овдје на локалном нивоу. Републику Српску нећемо очувати само ријечима, него и дјелима. То значи да у свакодневном животу поступамо и радимо на достојанствен начин, као да нас виде наши погинули борци којима много дугујемо”, рекао је Копривица.

Копривица се захвалио свима који су присуствовали данашњем обиљежавању и позвао све како би прославу рођења Републике идућих година учинили још масовнијом и достојанственијом.