У Гацку обиљежен дан физичке активности

Гацко се у петак, другу годину заредом, придружило међународној заједници обиљежавања фитнес дана (“BeActive day”) који се у склопу европске седмице спорта обиљежава широм Европе. Ријеч је о пројекту који има за циљ да на један дан подстакне што већи број људи да буду активни, или се баве неким спортом кроз различите догађаје и активности тог дана.

Јавна установа “Културно – спортски центар” и Универзална школа спорта “Спартакус” позвали су све заинтересоване грађане да се придруже заједничком бесплатном тренингу како би подржали овај дан који је обиљежен широм Босне и Херцеговине.

Према ријечима координатора за спорт у ЈУ “КСЦ” Гацко, Милана Гутовића, циљ је био указати на значај и важност психичког и физичког здравља сваког појединца без обзира на пол и узраст.

Нада Јововић, један од тренера школе “Спартакус” каже да су у циљу јачања, очувања и важности физичке активности у сарадњи са Културно – спортским центром и “БТЦ” Сарајево организовали дан физичке активности.

“Заједничком жељом, са циљем да дјеци и омладини укажемо на значај физичке активности одрадили смо фитнес тренинг који је био отворен за све узрасне категорије. Кроз забаву, марљиво вјежбање и музику једнако су уживали сви. Физичким активностима јачамо ментално здравље и бринемо о себи на најбољи могући начин. Од малих ногу се постављају темељи, а ми вјерујемо да су наши темељи чврсти”, истакла је Јововић.

“BeActive day” је пројекат који се организује и реализује у организацији БТЦ Фитнеса из Сарајева и уз подршку и координацију кровног тијела за фитнес сектор у ЕУ, организацијом “EuropeActive”.