У Гацку нема заражених вирусом корона, апел грађанима да се уздрже од окупљања на отвореном

На територији општине Гацко нема потврђених, ни сумњивих случајева инфекције вирусом корона, саопштено је на састанку Кризног штаба општине, који је одржан данас са почетком у 11 часова.

Након краће паузе настале због ниских температура и нешто хладнијег времена, радници предузећа „Комус“ и припадници ТВПЈ Гацко од јутрос су поново почели са акцијом прања и дезинфекције улица и јавних површина.

На састанку је констатовано да грађани углавном поштују све изречене мјере. Међутим, и даље се упућује апел грађанима да се уздрже од сваког вида окупљања у групама на отвореном, али и путовања на подручје Западне Херцеговине која је тренутно и највеће жариште епидемије. У супротном, како је рекао командир Полицијске станице Гацко, Данило Мрковић, примјењиваће се ригорозније мјере.

За смјештај и организовани карантин одређен је Парохијски дом који се налази у склопу Градске капеле, капацитета 25 особа. Према оцјени Начелника подручног одјељења Цивилне заштите Требиње, Радослава Прела, карантин који је у Гацку одређен у ове намјене задовољава све потребне услове.

Кризни штаб општине Гацко позива све родитеље дјеце која прате наставу на даљину путем телевизијског преноса, да се за све евентуалне потешкоће (недостатак опреме, интернет и слично), јаве на број телефона Цивилне заштите: 059/472-602, сваким радним даном до 16 часова, или на e-mail адресе: zorica.rambat@gacko-rs.info и jelena.miletic@gacko-rs.info.

Будите одговорни. Останите код куће.