У Гацку нема заражених – Лица која долазе из ризичних подручја обавезна да се јаве у Дом здравља

Данас је одржан састанак Кризног штаба општине Гацко на којем је потврђено да у нашој општини нема заражених вирусом корона. Под љекарским надзором тренутно се налази 13 особа.

Донесен је следећи закључак:

Сва лица која су боравила у мјестима гдје су потврђени случајеви заразе вирусом корона обавезнa су да се јаве у Дом здравља „Проф. др Саво Бумбић“ на  бројеве телефона: 059/427-013 или 472-012. Закључак се односи и на она лица која су се већ вратила из ризичних подручја, а нису се пријавилa, као и на пацијенте који су боравили на болничком лијечењу.

Општина Гацко је отворила рачун посебих намјена-превенција вируса корона.

Сви који желе да помогну у превазилажењу новонастале ситуације и на тај начин омогуће пружање помоћ онима који су се нашли у тешкој ситуацији, а живе и раде на територији општине Гацко, средства могу уплатити на рачун бр: 5559000048001764.

Јавно предузеће „Комус“ извршило je дезинфекцију  80  улаза заједница етажних власника, а дезинфиковане су и све јавне површине и јавне установе.

Из Полицијске станице Гацко кажу да грађани поштују прописане мјере. Ватрогасно спасилачка јединица Гацко апелује на грађане да избјегавају паљење ватре на отвореном и поручују да ће предузимати законом прописане мјере против лица која су изазвала пожар.