У Гацку извршена презентација механизације опреме и алата мађарске производње

Представници Владе Мађарске јуче су у кино сали Културно – спортског центра у Гацку извршили презентацију механизације, опреме и алата мађарске производње.

Пољопривредни произвођачи који су исказали заинтересованост за ову набавку, упознали су се и са условима које морају испуњавати приликом пријаве на јавни позив, а како је речено, први корак је регистрација пољопривредног газдинства.

У Гацку је раније промовисан програм подршке Владе Мађарске привреди Републике Српске, који подразумијева додјелу бесповратних средстава пољопривредницима до 70 одсто субвенција за набавку поменуте механизације.

Јавни позив је отворен од 1. септембра до 15. октобра.

Пријаве се могу остварити путем апликације која се налази на званичној Веб страници Фондације за одрживи развој Републике Српске “Прогресус” https://forsrpska.org/ која уз подршку Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске и локалних заједница проводи овај програм.

За помоћ пољопривредницима у Републици Српској и Брчко дистрикту оперативно је око 28 милиона евра, а пољопривредници ће моћи да остваре право на средства у појединачном износу од 2.500 до 25.000 евра.