У Гацко допутовала дјеца са Косова

У суботу, 22. августа, на платоу испред основне школе “Свети Сава” у Гацку грађани су по традиционалном обичају уз хљеб и со дочекали више од четрдесет  малишана из енклаве Шилово код Гњилана.

Дјецу су уз породице домаћина дочекали и координатор организационог одбора за дочек и боравак дјеце, предсједник СО-е Гацко, Јован Ковачевић,  замјеник начелника општине Гацко, Радоица Антуновић и директор ОШ “Свети Сава”Гацко, Радан Поповић.

Након ријечи добродошлице директора ОШ “Свети Сава”, Радана Поповића малишани су се упознали са својим вршњацима који ће им бити домаћини током њиховог боравка у Гацку.

Малишани су јуче посјетили Вишеград гдје су обишли Андрићград и чувену „на Дрини ћуприју“, а  данас имају слободан дан за одмор и дружење са својим домаћинима. Планирана је посјета Тјентишту и националном парку “Сутјеска, обилазак Требиње и излет до планинарског дома Папин До на Волујаку. У петак ће дјеца обићи културно-историјске  знаменитости Гацка, а у вечерњим сатима биће уприличен хуманитарни концерт и приредба за малишане из Гњилана.

Боравак дјеце са Косова и Метохије у Републици Српској организовао је Одбор за помоћ Србима са Косова и Метохије, у оквиру програма “Спојимо дјецу Космета и Републике Српске”, а  ученике из шест општина из јужне српске покрајине од  22. до 29. августа поред Гацка угостиће и породице из Приједора, Лакташа, Градишке, Шамца и Бијељине.