“Трка солидарности” оправдала епитет и значај трке хуманости

Трка солидарности која је синоћ одржана у нашем граду, на дионици од Трга Саве Владиславићa до насеља Гостинац и назад до центра града, испунила је мисију хуманости и солидарности што је превасходно и био циљ.

У дужини од пет километара, колико је стазa била дуга, трчале се све узрасне категорије наших суграђана, али и познати ултрамаратонци и страствени заљубљеници у трчање из Невесиња, Билеће и Требиња.

Циљ је био помоћи породицама Шотра и Манигода, које су остале без крова над главом, али исто тако промовисати и здраве вриједности, поручује директорица Културно – спортског центра Гацко, Мира Копривица, која је презадовољна како је све протекло.

“Био је велики одзив, доста омладине, спортиста, али и старијих људи који су препознали ову трку као занимљиву, а све са циљем помоћи људима којима је кућа изгорјела. Скупљено је 1260 КМ. Учесници су имали двије освjежавајуће тачке гдjе су могли да узму освјежење”, казала је Копривица.

Члан Планинарско – еколошког друштва “Зимомор” из Невесиња и познати ултрамаратонац, Дејан Жерајић, нагласио је да је дошао у Гацко подржати једну овакве причу, која је имала и хуманитарни карактер, али истовремено и промоцију трчања, јер што прије потребно спознати колико је оно важно.

“Све више људи трчи, ужива у природи, једноставно своје слободно вријеме троши позитивно. Свакако, позитивна ноћ у Гацку, спој двије ствари, које некако иду скупа, трчање и солидарност. Увијек смо се одазивали оваквим акцијама тако ће бити и у будућности”, казао је Жерајић, који се спрема за наредно велико такмичење 3. јула на Тари.

Ова трка, само је једна од многобројних садржаја у оквиру “Културно спортског љета”, манифестације која ће трајати два мјесеца у нашем граду.

Да је трка била занимљива свакако иде у прилог чињеница да је најмлађи такмичар имао седам година, а да је учешће узео и нас суграђанин Блажо Бошковић, који је у инвалидским колицима прешао трку, раме уз раме са осталим учесницима.

Подијелите вијест