Трибина поводом промоције књиге „Демонизација Срба“

У недељу, 30. јуна, у сали Парохијског дома организована је трибина поводом промоције књиге „Демонизација Срба“, проф. др Емила Влајкија.

Промоцију је организовала СПКД „Просвјета“ ОО Гацко, а у сарадњи са Издавачком кућом „Филип Вишњић“ Београд.

О аутору и његовој биографији говорио је предсједник СПКД „Просвјета“ ОО Гацко, проф. Радомир Вучковић, а о књизи представник Издавачке куће „Филип Вишњић“, Дејан Мастиловић.

Мастиловић је нагласио да је то четврта књига проф. др Влајкија издата у овој издавачкој кући, за коју је овај еминентни професор добио престижну награду Задужбине „Топаловић“.

Аутор је говорио о књизи, проблемима са којима се сусретао док ју је писао и начину на који је сакупљао грађу за исту. Наговијестио је њену проблематику и њене поенте. Такође је говорио о актуелним проблемима Републике Српске и Србије и могућим рјешењима. Након излагања посјетиоци су имали могућност дискусије са професором о актуелним питањима.

Поред многобројних посјетилаца, трибину су својим присуством увеличали начелник Општине Гацко Милан Радмиловић, директор РиТЕ Гацко Рајко Паповић као и представници СПЦ. (Просвјета Гацко/Општина Гацко)

Подијелите вијест