Требињској публици представљена збирка пјесама „Неизгорјела луча намучена“

У организацији СПКД „Просвјета“ Требиње, протеклог викенда требињској публици представљена је књига „Неизгорјела луча намучена“ младог пјесника из Гацка, Милана Никчевића.

Након промоција у Гацку, Билећи и Београду, Никчевић је у Требињу наставио представљање свог пјесничког првјенца, који свједочи о трагедији једне идеје, непронађеним костима безгробне војске и гријеху који, не својом кривицом, носимо на својим плећима.

О Милановој књизи и стиховима пуним сјећања, говорили су секретар СПКД „Просвјета“ Требиње, Мр Рајко Танасијевић и професор историје Милан Савић.

„Неизгорјела луча намучена је свеједочанство једног времена“, наводи Танасијевић, додајући да је за Милана ријеч оружје које у његовим пјесмама има правац и дјеловање које приморава читаоца да заузме став.

Милан Никчевић је у својој књизи исписао редове који на високо умјетнички начин казују о борби добра и зла, правде и неправде, истине и лажи. Ову збирку написао је и као историчар и као пјесник.

Представљање књиге током вечери било је употпуњено рецензијом Александра Чотрића, а како је симболично почело, тако је и завршено – струнама гусала народног гуслара Николе Копривице.

Подијелите вијест