Tradicionalno otvaranje lova na srndaće – najava

srrna

Udruženje lovaca i ribolovaca „Vranjača“ Gacko obilježava tradicionalno otvaranje lova na srndaće 24. 06.2012. godine (nedjelja), sa sledećim programom:

  1. – Okupljanje lovaca i gostiju u 05:00 sati na Crvenicama kod skretnice za selo Lukovice, radi raspoređivanja lovaca i odlaska u jutarnji lov;
  2. Povratak iz lova i ponovno okupljanje u 10:00 sati, ocjena lova, razmjena mišljenja uz lovački ručak u selu Srđevići, i druženje do popodnevnih časova;

– Očekuje se dolazak Predsjednika i Sekretara Lovačkog Saveza RS, Predsjednika regije Hercegovine za lovstvo, susjednioh lovačkih udruženja, stručnjaka za lovstvo, poslovnih saradnika, kao i sredstava informisanja, koji će svojim prisustvom doprinjeti uspješnosti, kvalitetu i ugledu ove tradicionalne manifestacije.

Učešće članova udruženja- lovaca na ovoj manifestaciji je obavezno.

Polaganje lovačkih ispita će biti 23.06.2012. godine (subota), u Trebinju u osnovnoj školi „ J.J. Zmaj “, sa početkom u 09:00 sati. Zainteresovani kandidati – lovci pripravnici, treba da se jave u prostorije udruženja radi evidencije.

Na 19. sjednici UO – a udruženja, a u skaldu sa godišnjim planom za lovnu sezonu 2012/13 i  Zakonom o lovstvu, donesena je odluka da se odobri odstrel 17 komada srndaća za članove udruženja i to po 2 komada za sve sekcije i 5 komada sa sekciju Gacko.

Dozvole za lov i uputstva za način lova mogu se dobiti kod sekretara udruženja.

Подијелите вијест