ТООГ: Отворена Кућица за мед и сувенире

Туристичка организација општине Гацко јуче је отворила „Кућицу за мед“ у којој ће се грађанима Гацка и туристима, поред  домаћег меда и пчелињих производа, нудити и ручни радови, чајеви од љековитог биља, домаће ракије, као и сувенири које углавном израђују наши суграђани.

Објекат се налази на излазу из Гацка, на магистралном путу М-20 Гацко-Билећа (раскрсница према Хидроградњи), а у плану је и уређење простора око објекта и постављање билборда.

„Објекат тренутно нема све техничке услове за несметано функционисање, ту прије свега мислимо на струју и воду, али се надамо ће се и ти проблеми ријешити. На овај начин ће се остварити добра промоција гатачких производа и рукотворина и добра подршка свим излагачима, јер ће туристи и сви заинтересовани моћи да купе све оно што Гацко нуди“, кажу у Туристичкој организацији општине Гацко.

Средства за изградњу објекта у вриједности од 17.431,00 КМ обезбијеђена су кроз пројекат „Типични производи као покретач развоја руралних подручја-Путеви меда кроз Дурмитор и Херцеговину.“ Пројекат је финансирала Европска унија у оквиру IPA програма прекограничне сарадње Босна и Херцеговина – Црна Гора.

Сви производи ће се продавати комисионим начином продаје, а из Туристичке организације општине Гацко позивају све заинтересоване за сарадњу да се јаве на бројеве телефона:  066/690-184 или 059/472-600.

Радно вријеме „Кућице за мед“ у вријеме љетне сезоне ће бити од 08:00 до 20:00 часова.

 

Подијелите вијест