Teren Gacka najteži za popis

popp

Na području Gacka juče je počeo probni popis 117 domaćinstava koja žive u sjevernom dijelu grada, potvrđeno je Srni u Opštinskoj popisnoj komisiji.

Član popisne komisije, Marko Govedarica, rekao je da je već urađen popis kod nekoliko domaćinstava i da na terenu nema nikakvih problema, te da je, za sada, saradnja sa stanovništvom dobra.

U popisnoj komisiji ističu da je područje Gacka najteži teren za popis u Republici Srpskoj, jer su stambeni objekti uknjiženi jedan preko drugog, zbog čega se probni popis vrši u dijelovima ulica u više naselja.

Probni popis na području Gacka obavlja popisivač, a prvog dana sa njim na teren ide i opštinski inspektor. Probnim popisom u Republici Srpskoj biće obuhvaćeno 15 opština i 21 popisni krug, u kojem će učestvovati oko 2.000 domaćinstava ili 6.000 građana.

Probni popis u Srpskoj biće proveden u Banjaluci, Doboju, Prijedoru, Šipovu, Prnjavoru, Kozarskoj Dubici, Tesliću, Ugljeviku, Zvorniku, Bijeljini, Foči, Gacku, Trebinju, Istočnom Novom Sarajevu i na Palama. Probni popis trajaće do 29. oktobra, a popisivači su dužni da prilikom dolaska u domaćinstvo pokažu akreditacije. (SRNA)

 

Подијелите вијест