Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Teren Gacka najteži za popis

popp

Na području Gacka juče je počeo probni popis 117 domaćinstava koja žive u sjevernom dijelu grada, potvrđeno je Srni u Opštinskoj popisnoj komisiji.

Član popisne komisije, Marko Govedarica, rekao je da je već urađen popis kod nekoliko domaćinstava i da na terenu nema nikakvih problema, te da je, za sada, saradnja sa stanovništvom dobra.

U popisnoj komisiji ističu da je područje Gacka najteži teren za popis u Republici Srpskoj, jer su stambeni objekti uknjiženi jedan preko drugog, zbog čega se probni popis vrši u dijelovima ulica u više naselja.

Probni popis na području Gacka obavlja popisivač, a prvog dana sa njim na teren ide i opštinski inspektor. Probnim popisom u Republici Srpskoj biće obuhvaćeno 15 opština i 21 popisni krug, u kojem će učestvovati oko 2.000 domaćinstava ili 6.000 građana.

Probni popis u Srpskoj biće proveden u Banjaluci, Doboju, Prijedoru, Šipovu, Prnjavoru, Kozarskoj Dubici, Tesliću, Ugljeviku, Zvorniku, Bijeljini, Foči, Gacku, Trebinju, Istočnom Novom Sarajevu i na Palama. Probni popis trajaće do 29. oktobra, a popisivači su dužni da prilikom dolaska u domaćinstvo pokažu akreditacije. (SRNA)

 

Подијелите вијест