Svi kapaciteti AMS RS stavljeni na raspolaganje Civilnoj zaštiti RS

bih_amsrs4

Auto-moto savez Republike Srpske (AMS RS) je zbog obilnog snijega i lošeg stanja na putevima u Republici Srpskoj pojačao dežurstva i stavio sve svoje kapacitete na raspolaganje Republičkoj upravi civilne zaštite, Policiji Republike Srpske, lokalnim zajednicama i stanovnicima kako bi pomogao u izvlačenju i uklanjanju vozila zatrpanih snijegom ili vozila koja iz bilo kojeg drugog razloga ometaju nesmetano čišćenje saobraćajnica.

Za dobijanje pomoći neophodno je pozvati Informativno-dispečerski centar AMS RS na broj 1285, a usluge će biti vršene besplatno.

AMS RS ponovo apeluje na vozače da, zbog izuzetno teških uslova u odvijanju saobraćaja i pojave snježnih smetova u Republici Srpskoj i BiH, bez prijeke potrebe ne kreću na put. Ako je put neizbježan, AMS RS savjetuje vozače da na vozilu imaju sve zimske gume, u prtljažniku lance za snijeg i da vozilo pripreme za otežane uslove u saobraćaju.

AMS RS savjetuje da prilikom kretanja na put u vozilu bude pun rezervoar goriva, te da se ponese određena količina hrane i tekućine za piće u slučaju da se, zbog odrona na putu ili snježnog smeta, vozilo nađe blokirano. Ako vozač ostane blokiran na putu, pomoć može dobiti putem telefona AMS RS – 1285, Republičke uprave civilne zaštite – 121 ili Policije RS – 122. (AMS RS)

Подијелите вијест